Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Rekordokat dönt az Xbox a két új next-gen konzoljával: elkezdődött…

Elkezdődött a nagy „konzolháború” a next-gen konzolok piacán, ami nemcsak a PS5 rekordjaihoz köthető, mert a Series X és a Series S is nagyon jól teljesít.

Smart

A T-800-as

Szerkesztő

Elkezdődött a nagy „konzolháború” a next-gen konzolok piacán, ami nemcsak a PS5 rekordjaihoz köthető, mert a Series X és a Series S is nagyon jól teljesít.

A Sony valamivel előbb kezdte meg a PS5 értékesítését az előrendelésekkel, ami kisebb káoszhoz is vezetett, mivel csak egy nap telt el a bejelentést követően, amikor zöld utat adtak a vásárolók számára. A többségnek esélye sem volt, mivel pár perc alatt elfogytak a készletek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A japánok elismerték a hibát, de mindenkit biztosítottak arról, hogy jönnek az új készletek, és elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre. A Sony akár az eddigi legnagyobb rekordját is megdöntheti, ami a PS2 neve mellett szerepel. 200 millió eladott példányszám fölé is mehetnek a PS5-tel.

A Microsoft is sokkal erősebben kezdhet, és ezúttal előbb érkezik a saját új konzoljuk, amiből ráadásul két különböző verziót készítettek, és a játékokhoz köthető előfizetési rendszer hatalmas húzás volt a vezetőség részéről.

Ezek után nem okozhat meglepetést, hogy rengeteg vásároló repült rá a Series X és a Series S előrendelésére. A Game Rant is arról számolt be, hogy az Xbox környékén is újabb rekordok dőlnek meg.

Miután beindultak az előrendelések a két konzolra, hatalmassá vált a kereslet rájuk. Sőt, a magas konzoligény miatt ugyanolyan kaotikusan indult az előrendelési folyamat, mint egy héttel ezelőtt a PS5-nél.

Sok rajongó maradt le az első körről, és egyes kiskereskedők nagyon korlátozott mennyiségről számoltak be, amiket elérhetővé tudtak tenni a rajongók számára. A technikai problémák és a nagy kereslet miatt sok embernek nem volt esélye.

Az Xbox a hivatalos Twitterén keresztül elismerte, hogy elképesztő a kereslet az új konzoljaik iránt, aminek most egyszerre örülhetnek, és kevésbé, mivel rengetegen maradtak üres kézzel. A csalódott rajongók azonban ne adják fel, és érdeklődjenek a kiskereskedőknél, valamint iratkozzanak fel a hírlevelekre, hogy azonnal értesüljenek az új készletekről.

A Microsoft is több konzolt ígér, hasonlóan a Sonyhoz, tehát ez is csak arra utal, hogy az amerikai cég sorra döntheti meg a rekordjait. Egészen nyilvánvaló, hogy az Xbox kapcsán is rekordok dőltek meg, bár egyelőre nem tudni, hogy belső rekordról vagy a konzol előrendeléséhez köthető általános rekordról van-e szó.

Kiderült, hány előfizetője van már az Xbox Game Passnak

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.