Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Közbeszólt a Barca-elnök, Suarez mégsem mehet az Atleticóhoz?

A Barcelona elnöke az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy keresztülhúzza Luis Suarez és az Atletico Madrid számításait.

Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Barcelona elnöke az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy keresztülhúzza Luis Suarez és az Atletico Madrid számításait.

Cavani a B terv – írta kedden a madridi Marca annak kapcsán, hogy kútba eshet Luis Suárez átigazolása az Atléticóhoz az FC Barcelonától. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Hétfőn még úgy tűnt, hogy a Barca-csatár megállapodott papíron még egy évig élő szerződésének felbontásáról a katalán futballklubbal, miután a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt. A klubelnök, Josep María Bartomeu azonban utóbb közbeszólt, mert az ingyenes transzfer helyett pénzt akar kapni az Atléticótól annak fejében, hogy átengedik a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosát.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Az elnöki beavatkozás után a Marca szerint a fővárosi klub várhatóan letesz az uruguayi támadó megszerzéséről, s helyette egy másik – ugyancsak 33 éves és szintén uruguayi – csatárt, Edinson Cavanit igazolja le. A B tervet jelentő Cavani, akinek a nyáron lejárt a kontraktusa a Paris Saint-Germainnél, s így ingyen szerződtethető, állítólag két évre írna alá az Atléticóhoz.

A madridi alakulat nagyjából ugyanolyan kaliberű támadóval gazdagodik, bármelyik legyen is a befutó. Suárez – aki 113 válogatott fellépésén 59 gólt termelt – a Barcában 283 találkozón 198 gólt szerzett. Lehetséges alternatívája, Cavani, aki 116-szor szerepelt eddig és 50 gólig jutott a nemzeti együttesben, a PSG játékosaként 301 meccsen 200-szor volt eredményes, amivel a francia klub legeredményesebb labdarúgójává lépett elő.

Közben egyes értesülések szerint Cavani a Real Madrid kívánságlistáján is ott szerepel, így érdekes lesz látni, hogy a PSG egykori kiválósága hol folytatja tovább pályafutását.