Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,558 $

Mostantól csak digitális formában kapható a Playboy

A koronavírus egy újabb neves áldozatot szedett. A korábban szebb napokat is megélt nyuszis magazint többé már nem nyomtatják papírra.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ikonikus férfimagazin bejelentette, hogy a következő, tavaszi száma lesz az utolsó nyomtatott kiadás, ami még kikerül az amerikai piacra.

„A koronavírus okozta fennakadások miatt – ami közrejátszott a tartalomgyártás és az ellátási láncunk között kialakult problémáinkhoz – egyre tisztábbá vált számunkra, hogy belső tárgyalásokat kell eszközölnünk a folyamatok felgyorsítása érdekében. A kérdés az volt, hogy miként tudnánk az amerikai nyomtatott újságainkat minél hatékonyabb módon átalakítani a jelenlegi fogyasztók igényeire szabva. Ezért úgy döntöttünk, hogy az összes tartalmunkat teljesen digitálissá tesszük.” Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

mondta Ben Kohn vezérigazgató.
Illusztráció TNW

Aligha a vírus az egyetlen ok, amiért a változtatás mellett döntöttek. Kohn hozzátette, hogy a Playboy az előző években fokozatosan állt át a digitális tartalomgyártási stratégiára. Többek között a közösségi médiában is erősítették jelenlétüket – az eredeti, nyomtatott tartalmaikat az interneten keresztül kezdték el megjelentetni.

Az még egyelőre tisztázatlan, hogy az Egyesült Államokon kívül befejezi-e a Playboy az újságok nyomtatott formájának kiadását, de megkerestük az illetéseket ezzel a kérdéssel kapcsolatban, így később választ fogunk kapni erre is.

A digitális korszak a férfimagazinra komoly nyomást gyakorolt, a közelmúltban többféle kísérletezés zajlott a tartalom terén.

2015-ben a cég azzal rukkolt elő, hogy eltakarta a modellek idomait – ezzel akarták az ún. „millennial” (2000-es években született) korosztályt elcsábítani. A legelső, meztelenséget nélkülöző kiadványuk kinézete erősen hajazott a Snapchatre, azonban hamar abba is hagyták ezek a tartalmakat, mivel több olvasót veszítettek, mint amennyit szereztek.

2017-ben Hugh Hefner fia, Cooper Hefner bejelentette, hogy visszatér a pucér tartalom a Playboy hasábjaira.

„A mai nappal visszaszerezzük identitásunkat és ugyanazok leszünk, akik voltunk. Én leszek az első, aki beismeri, hogy a meztelenség nélkülözése ebben a formában nagyon régimódinak hatott. A pucér tartalom nem probléma, mert a meztelenség magában sosem volt gond.”

nyilatkozta a magazin kreatív tartalomért felelős igazgatója.

Az égiek sem akarják, hogy a Leverkusen veretlenségi sorozata megszakadjon

Xabi Alonso csapata immár 46 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

A közösség összefogásának köszönhetően megtalálták a 13 éves, állami gondozásból szökött Norbertet, aki több mint egy hónapig élt az utcán.