Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

26 új sebességmérőt helyeztek üzembe Budapesten – mutatjuk, hol

Minden fontos információ egy helyen.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Budapesten 26 új, fix telepítésű sebességmérő készülék üzembe helyezésével folytatódik a gyorshajtók elleni hatósági fellépés. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kiemelt célkitűzése, hogy csökkentse a közlekedési balesetek számát, és kiszűrje a forgalomból azokat, akik veszélyt jelentenek a közlekedés biztonságára.

Az új készülékek mellett a sebességmérést állványról, rendőri jelzésű és civil autókból – akár menet közben is – végzik. Továbbá, az önkormányzatokkal közösen több ponton helyeztek ki traffiboxokat is Budapesten, az Árpád hídon pedig a nyári időszakban fokozottan figyelték a szabályok betartását. Soron kívül A Mentőszolgálat beismerte: a mentésirányító miatt vérzett el egy beteg

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) kezdeményezésére most újabb sebességmérő készülékeket kapcsoltak a VÉDA-rendszerbe, a rendőrség pedig a helyszínek kiválasztásában működött közre, a baleseti kockázatok és az infrastruktúra adottságainak figyelembevételével.

A tesztidőszakot követően, 2024. október 30-ától a 26 új, hitelesített sebességmérő 47 sáv forgalmát ellenőrzi folyamatos, éles üzemmódban. A radaralapú kamerák éjjel-nappal működnek, minden körülmény között jó minőségű felvételeket készítenek az elhaladó járművekről, és felismerik azok rendszámát és országjelzését is.

A sebességmérőket a FÖRI telepítette és finanszírozta, azok továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak, így üzemeltetésüket és karbantartásukat nem a rendőrség végzi. Most pedig íme a helyszínek, ahol az új kamerák mérnek szerdától:

Árpád hídi tragédia: a Főügyészség döntött a gázoló milliós jóvátételéről

Megszületett a döntés a nagy figyelmet kapott ügyben.

Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt a 4 éves kislányt

A gyermeket édesanyja a jogerős bírósági ítéletek ellenére vitte ismeretlen helyre, jelenleg is nagy erőkkel keresik.