Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kifigyelt egy külföldit egy ATM-nél, majd kirabolta– súlyos sérüléseket okozott áldozatának a budapesti nő és társa

A nő és társa a pénz nagy részével menekült el a helyszínről.

...svg content...Fotó: Unsplash/Eduardo Soares
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint vádat emelt a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy nő és társa ellen, akik egy ATM-nél erőszakos módon szerezték meg egy kínai férfi pénzét. A vádhatóság börtön- és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetőkkel szemben.

A vádirat szerint a 26 éves nő 2022. március 19-én, hajnalban figyelt fel egy készpénzt felvevő kínai férfira a VIII. kerületi József körút 31. szám előtti ATM-nél. A nő elhatározta, hogy ellopja a férfi pénzét, ezért odalépett hozzá, és kitépte a kezéből a bankjegyeket. Soron kívül A Mentőszolgálat beismerte: a mentésirányító miatt vérzett el egy beteg

A sértett azonnal reagált, próbálta visszaszerezni a pénzét, és szóváltás alakult ki köztük. A nő azonban nem adta vissza a pénzt, és dulakodni kezdtek. Ekkor a nő társa, aki a túloldalról látta a konfliktust, odament és ököllel arcon ütötte a sértettet, aki ettől a kirakat üvegéhez, majd a földre esett.

Az elkövetők a helyszínről elmenekültek, miközben a nő a megszerzett pénz nagy részét magával vitte, noha néhány bankjegy a dulakodás során kiesett a kezéből. A támadás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a nőt – úgynevezett megtartásos – rablás bűntettével, a férfit pedig – mint többszörös visszaesőt – súlyos testi sértés bűntettével vádolta meg. A kerületi ügyészség a nővel szemben – a megszerzett összeg erejéig elrendelt vagyonelkobzás mellett – börtön-, társával szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

Árpád hídi tragédia: a Főügyészség döntött a gázoló milliós jóvátételéről

Megszületett a döntés a nagy figyelmet kapott ügyben.

Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt a 4 éves kislányt

A gyermeket édesanyja a jogerős bírósági ítéletek ellenére vitte ismeretlen helyre, jelenleg is nagy erőkkel keresik.