Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az egyházakban is megkezdődtek a gyermekvédelmi vizsgálatok

Mintegy 1300 embert ellenőriznek a közelmúltban nyilvánosságra került meghökkentő visszaélések nyomán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Josh Applegate
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézményekben megkezdődött a dolgozók kifogástalan életvitelének átvizsgálása. A Református Szeretetszolgálat két gyermekvédelmi intézményében 1300 dolgozó lát el összesen 4000 gyermeket – tájékoztatta a református egyház a Népszavát.

A közlemény szerint az alkalmassági vizsgálatok folyamatban vannak, eddig nem történt elbocsátás, és a vizsgálat miatt senki sem mondott fel. A Magyarországi Evangélikus Egyház három diakóniai intézménye is bevezette az ellenőrzést, mely nevelőszülői hálózat keretében gondoskodik 118 gyermekről 59 dolgozó segítségével. Soron kívül A Mentőszolgálat beismerte: a mentésirányító miatt vérzett el egy beteg

Az intézményekben eddig minden munkatárs alkalmasnak bizonyult, így nem volt szükség a gyermekek elhelyezésének átszervezésére, és senki sem távozott a vizsgálatok következtében.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közölte, hogy maga az MKPK nem működtet gyermekvédelmi intézményeket, mivel azok fenntartása az egyházmegyék és a szerzetesrendek hatáskörébe tartozik.