Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Megfigyelésre kórházban tartják a pénteken visszatért SpaceX legénységének egyik tagját

Azt nem tudni, melyik asztronautáról van szó, de a NASA megerősítette: az érintett személy állapota stabil, elővigyázatosságból volt szükség erre a lépésre.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Világűr
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Péntek reggel sikeresen földet értek a Crew-8 asztronautái. 30 órás utazás után, az őket szállító SpaceX-kapszula fedélzetén tértek vissza: a kapszula ejtőernyővel csapódott a Mexikói-öböl vizébe Florida partjainál, miután a hét közepén lekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomásról. A korábban tervezett 8 nap helyett végül 8 hónapot töltöttek az űrben.

Eredetileg már két hónapja vissza kellett volna térnie a három amerikai és egy orosz űrhajósnak, de végül a Boeing és a NASA közös missziója körüli problémák miatt csúsztak. Emellett további csúszást okozott a Milton hurrikán, majd a leszállást megnehezítő más időjárási körülmények is. De a lényeg az, hogy október 25-én reggel megérkeztek houstoni bázisukra. Soron kívül Továbbra is keresik a napok óta eltűnt 5 éves budapesti kislányt

A Space News pedig úgy tudja, visszatérésük után egy floridai kórházba szállították a NASA munkatársait és a Roszkozmosz űrhajósát, hogy rutin orvosi vizsgálatokat végezzenek el rajtuk. Egyiküket azonban az intézményben tartják, mondván, az érintett asztronauta „egészségügyi problémát tapasztalt”.

Ennél jobban nem részletezték a dolgot, így azt sem tudni, melyikükről van szó, de a NASA közleményében még hozzátette: az űrhajós „állapota stabil, elővigyázatosságból áll megfigyelés alatt”, a többiek pedig mostanra visszatértek Houstonba.

Végül az űrügynökség háláját fejezte ki az egészségügyi intézmény dolgozóinak gyors és hatékony munkájáért.

Jön az El Clásico, Real Madrid-Barcelona csúcsrangadó a tévében

A Real Madrid és a Barcelona szombat este egymásnak feszül, ami hosszú távon a bajnokság sorsáról is dönthet.