Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Gazdátlan poggyász miatt szakította meg útját a Wizz Air egyik gépe

Biztonsági okokból két órás kényszerpihenőt kellett tartania Athénban a Wizz Air Budapestről Sharm El-Sheikhbe tartó járatának, miután kiderült, hogy egy utas nélküli csomag maradt a fedélzeten.

...svg content...Fotó: A Wizz Air légitársaság Eindhovenbe tartó járata felszállás előtt a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren 2022. október 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A légitársaság tájékoztatása szerint a probléma akkor kezdődött, amikor egy utas mindössze öt perccel a beszállókapu zárása után érkezett meg a járathoz. Bár az utast már nem engedték felszállni, poggyásza – egy földi kiszolgálói mulasztás következtében – mégis a gépen maradt.

A repülésbiztonsági előírások szigorúan tiltják a gazdátlan poggyászok szállítását, ezért amikor a személyzet tudomást szerzett az esetről, azonnal intézkedniük kellett, számolt be róla a Telex. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

A járat kapitánya a legközelebbi megfelelő repülőtéren, Athénban hajtott végre kényszerleszállást, a nem tervezett görögországi kitérő következtében a járat pedig végül több mint két órás késéssel érkezett meg egyiptomi célállomására.

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.