Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

19 bandataggal végeztek Mexikóban, letartóztatták a kartellvezetőt

Az egyik helyi kartellvezetőt tartóztatták le a mexikói hatóságok, miután heves lövöldözés tört ki Sinaloa államban, amiben 19 bandatag vesztette életét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A mexikói Sinaloa állam fővárosának közelében tört ki a lövöldözés, melynek következtében 19 feltételezett bandatag meghalt, addig egy kartellvezetőt pedig letartóztattak a hatóságok. Erről a mexikói védelmi minisztérium számolt be az akciót követően.

Egy több mint 30 fegyveresből álló csoport támadt a katonákra, amiből komoly tűzharc alakult ki. Úgy tudni, hogy a helyi kartellfőnököt fogták el, aki jelentős fogásnak minősül és ezzel egyértelműen gyengítik a kartell működését. Soron kívül Orbán Viktor beszédét próbálta megzavarni egy férfi, tapétavágó kés is volt nála

Az akció során hét járművet és közel harminc lőfegyvert, köztük gépfegyvert, lőszert, valamint katonai jellegű mellényeket és sisakokat is lefoglaltak. A fővezér Zambada július végi letartóztatása óta érezhetően nagy erőszakhullám indult be Mexikó érintett területén, ami továbbra sem ért véget.

A vélhetően már a 70-es éveiben járó veterán kartellvezért az Egyesült Államokban fogták el, aki azt állította, a Sinaloa kartell másik frakciójának egyik magas rangú tagja rabolta el, majd akarata ellenére az USA-ba vitte, ahol már várták a hatóságok. Szeptember eleje óta a hivatalos adatok szerint körülbelül 200-an haltak meg a harcokban, mialatt 300 ember eltűnt – írja a Reuters.

Orbán Viktor Magyar Péternek: „Aztán lehet pakolni és elhúzni a csíkot”

Orbán Viktor nagyon határozottan üzent Magyar Péternek az 1956-os megemlékezésének ideje alatt Budapesten, a Millenárisban.