Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Hamis papírokkal és rendszámmal próbálta átlépni a határt egy román férfi

Egyelőre nem tudni, mit akart titkolni a hamis iratokkal és a hamis rendszámmal.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Készenléti Rendőrség tájékoztatása szerint október 21-én, hajnali 1 óra 41 perckor egy 35 éves román állampolgár jelentkezett kilépésre a Csengersima Közúti Határátkelőhelyen, holland rendszámú gépkocsijával.

A Készenléti Rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Határvadász Századának munkatársa vizsgálat alá vette az autót és a sofőr okmányait. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű forgalmi engedélye és rendszáma hamis. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A férfit a határrendészek előállították, majd átadták a Mátészalkai Rendőrkapitányságnak, ahol közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indítottak ellene eljárást.

Egy nappal később, október 22-én, szintén a Csengersima Közúti Határátkelőhelyen, hajnali 1 óra 40 perckor egy 40 éves román férfi próbált kilépni az országból egy finn rendszámú autóval.

Az autó körözési adatbázisban történő ellenőrzésekor kiderült, hogy a finn hatóságok körözik a járművet. A gépkocsit a határrendészek lefoglalták, a sofőrt pedig előállították, majd átadták a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársainak.