Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktort Emmanuel Macron

Orbán Viktor hamarosan Párizsba utazik, ahol személyesen fog tárgyalni a francia elnökkel.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Emmanuel Macron francia köztársasági elnök az Elysée-palota bejáratában 2024. június 26-án. A két vezetõ a július elsején induló hat hónapos magyar EU-elnökség célkitûzéseit tekinti át. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek adott tájékoztatása szerint munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére.

Orbán Viktor a révkomáromi szlovák-magyar-szerb migrációs csúcstalálkozóról utazik majd el a francia fővárosba, Párizsba. A helyszín az Elysée-palota lesz, ahol fél 9-kor kezdődik a munkavacsora. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A hivatalos tájékoztató szerint a vacsora ideje alatt Orbán Viktor és Emmanuel Macron áttekinti a magyar-francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén.

Liner/MTI