Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Egyes hazai üzletekben már elérhető a bolti készpénzfelvétel

Elindult a rendszer.

...svg content...Fotó: Pixabay
Gazdaság
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A bolti készpénzfelvétel – az úgynevezett cash-back szolgáltatás – mostantól egyes üzletekben is elérhető, de csak akkor vehető igénybe, ha a vásárlók legalább 3000 forint értékben vásárolnak. A felvehető összeg mindig kerek 1000 forint lehet, és egy alkalommal minimum 1000, maximum 20 ezer forint készpénz vehető fel.

Egy Baranya vármegyei kisbolt tulajdonosa több mint egy éven át harcolt azért, hogy bevezethesse ezt a szolgáltatást, és végül sikerrel járt. Noha a törvény már 2023 júliusától kötelezte a bankokat, hogy biztosítsák ezt a lehetőséget, a gyakorlatban a megvalósítás sokáig késlekedett – írja a Bank360. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A szabályok szerint a bankkártyás ügyfelek havonta két alkalommal, összesen legfeljebb 40 ezer forint értékben vehetnek fel készpénzt díjmentesen, ha vásárolnak az üzletekben, amelyek ezt a szolgáltatást lehetővé teszik. Azonban sok kisbolt, főleg a falusi üzletek, technikai nehézségekbe ütközött. Volt olyan bolt, amely hiába szerette volna bevezetni a cash-back funkciót, a hitelintézetek nem biztosították számára a szükséges terminált.

A beszámoló szerint néhány kisboltban már elérhetővé vált a készpénzfelvétel lehetősége. Az OTP idén nyáron fejlesztette ki a szükséges technológiát, és azon kereskedők számára, akik ezt igényelték, új terminálokat helyezett üzembe, amelyek támogatják a vásárlás melletti készpénzfelvételt.

Az egyik kisboltos, aki sikeresen szerződött az OTP-vel és megkapta a terminált, egyelőre saját maga teszteli a rendszert. Az OTP-s bankkártyákkal a rendszer már működik, de más bankkártyák esetén még nem tapasztalt ugyanezt az eredményt. A szolgáltatást még nem hirdette meg nyilvánosan a faluban.