Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Innovatív vállalkozói program indul a magyar egyetemisták számára

Közel 3000 diákkal indul a Hungarian Startup University Program.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alex Lujan
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) Hungarian Startup University Programja (HSUP) közel 3000 új diákkal kezdi meg ötödik tanévét, mely 33 hazai felsőoktatási intézményben zajlik – közölte a NIÜ kedden az MTI-vel.

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára és a NIÜ vezérigazgatója hangsúlyozta: a program célja, hogy a fiatalok gyakorlatorientált képzés keretében sajátítsák el az innováció alapjait, és betekintést nyerjenek a startup vállalkozások működésébe, ezzel támogatva a hazai vállalkozói szféra fejlődését. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A közleményben kiemelték, hogy a két féléves, gyakorlatorientált képzésben eddig mintegy tizenötezer diák vett részt. Az idei tanév újdonsága, hogy a program angol nyelven is elérhető, ami nagy előnyt jelent a diákok számára, hiszen az angol a nemzetközi üzleti világban alapvető nyelv. Ezáltal a résztvevők globális szinten is versenyképes tudással gazdagodnak, amelyet hazai és nemzetközi piacokon egyaránt kamatoztathatnak.

Bódis László pozitívumként értékelte, hogy az angol nyelvű oktatás bevezetése nem csökkentette az érdeklődést a program iránt. A HSUP célja, hogy megismertesse a hallgatókat az innováció és startup-alapítás alapvető ismereteivel, ezzel is elősegítve Magyarországon az innovatív vállalkozások létrejöttét.

A 2020-ban indult program e-learning formában, két féléven keresztül vezeti be a diákokat az innovatív gondolkodás alapjaiba, és gyakorlati tudással látja el őket, melyet saját ötleteik megvalósításában használhatnak fel. A NIÜ feladata az innovációs ökoszisztéma dinamizálása, valamint az innovációs kultúra terjesztése, amivel támogatja az innovatív projektek és vállalkozások piacra jutását és bővülését – áll a közleményben.