Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Apja figyelmetlensége okozta egy másfél éves kecskeméti kisfiú halálát

A gyermek beleesett a kerti tóba és megfulladt.

...svg content...Fotó: liner.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt egy édesapával szemben, aki felügyelet nélkül hagyta gyermekeit, emiatt a másfél éves kisfia a lakóhelyükön lévő kerti tóba beleesett és vízbe fulladt.
A vádlott a vádirat szerint egy Kecskemét környéki tanyaépületben kialakított lakrészben élt az élettársával és hat kiskorú gyermekével. A tanyaépület további három lakrészében a vádlott élettársának rokonai laktak. A tanya udvarán volt egy halastó, melyben az ott lakó gyermekek nem fürödhettek.

2023. június 23-án, délelőtt, a vádlott élettársa átment az édesanyja lakrészébe, így az apa egyedül maradt a gyermekeivel. A férfi gondossági kötelességét megszegve felügyelet nélkül hagyta gyermekeit és az ingatlan udvarán kialakított karámban elhelyezett állatokhoz ment. A felügyelet nélküli másfél éves, önállóan járni tudó kisfiú kiment a szobából, a kerti tóba beleesett és vízbe fulladt. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péter kapcsán hozta szóba a Viszkis rablót

A Főügyészség álláspontja szerint a baleset azért következett be, mert az apa a veszélyhelyzetet érzékelni nem képes kisfiút felügyelet nélkül hagyta, annak ellenére, hogy tudomással bírt arról, hogy a tanya udvarán lévő tó kellő felügyelet hiányában akár halálos eredményű balesete forrása lehet. A férfi azért nem látta előre magatartásának lehetséges következményeit, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Főügyészség. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.