Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az amerikai hírszerzés figyelmeztette a magyar hatóságokat egy október 23-ra tervezett fegyveres akcióra

Már elfogták a fiatalokat, akik állítólag fegyveres akciót terveztek a nemzeti ünnepen.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Lapis Renáta
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai hírszerzés figyelmeztette a magyar hatóságokat egy október 23-ra tervezett fegyveres akcióra – értesült a Telex diplomáciai forrásokból. A jelentés szerint az amerikaiak nagyjából két hete adták át az információkat.

A portál információi alapján a Terrorelhárítási Központ (TEK) a hétvégén letartóztatott fél tucat fiatalt a XVI. kerületi Legenda söröző közelében Budapesten. A csoportban fiúk és lányok is voltak. Soron kívül Augusztusban már 628 800 forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon

A hatóságok az amerikai hírszerzés által szolgáltatott adatok nyomán jutottak el a gyanúsítottakhoz. Noha a fiataloknál nem találtak éles fegyvereket, airsoft fegyverek és egy hatástalanított fegyver is előkerült.

A söröző tulajdonosa a Telexnek elmondta, hogy a fiatalok éppen belépni készültek az épületbe, amikor a hatóságok lecsaptak rájuk. Az akció pontos okáról a helyszínen tartózkodók nem kaptak tájékoztatást.

A Telex értesüléseit hivatalosan még nem erősítették meg, mivel az ORFK, a Központi Nyomozó Főügyészség, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.