Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Forgalomkorlátozások várhatóak a nemzeti ünnep miatt, több BKK-járat menetrendje is változik

Minden változást egy csokorba gyűjtöttünk.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából számos rendezvényre kerül sor Budapesten, melyek miatt forgalmi korlátozásokra és járatmódosításokra kell számítani – tájékoztatott hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A változások miatt több közlekedési útvonalon ideiglenes lezárások lépnek életbe, és több tömegközlekedési járat útvonala is módosul.

A közlemény szerint kedden 11 és 17 óra között lezárják a Műegyetem rakpartot, majd várhatóan 16 és 19 óra között fáklyás felvonulás miatt szakaszosan korlátozzák a forgalmat a Szent Gellért tértől a Bem József térig terjedő útszakaszokon. Ezen a szakaszon fokozott figyelmet kérnek az autósoktól és a tömegközlekedést használóktól. Soron kívül Augusztusban már 628 800 forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon

Szerdán, a nemzeti ünnep napján, egész nap lezárják a II. kerületi Lövőház utcát, valamint a Margit körút külső sávját a Kis Rókus utca és a Széna tér között. Délután 14 és 19 óra között további korlátozások lépnek életbe a Bem József tér és a Széll Kálmán tér környékén. Az ünnepi programok miatt több autóbusz és villamos is eltérő útvonalon közlekedik.

A 107-es busz például kedden 11 és 17 óra között kerülőúton halad, míg a 7-es és 107-es autóbuszok 16 és 16.40 között a Szabadság hídon közlekednek az Erzsébet híd helyett. A 11-es busz is módosított útvonalon jár majd, 16.30 és 17.10 között. A 19-es és 41-es villamosok pedig délután 16 és 16.40 között csak a Döbrentei térig, illetve a Szent Gellért térig közlekednek, később pedig alternatív útvonalon haladnak.

A BKK tájékoztatása szerint további járatok is érintettek lesznek: például a 39-es busz és az 56A villamos is rövidített útvonalon közlekedik. Az ünnepi forgalmi változásokról és a legfontosabb közlekedési információkról a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon lehet tájékozódni.

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.