Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A MÁV-vezér is megszólalt a Keleti pályaudvaron történt kisiklás kapcsán

A MÁV-vezér is reagált Vitézy Dávid közösségi médiás bejegyzésére.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hegyi Zsolt megerősítette Vitézy Dávid értesüléseit: valóban egy kisiklás okozta a hétfő reggeli késéseket a Keleti pályaudvaron, hozzátéve, hogy szerencsére senki sem sérült meg.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Mávinform hétfő reggel adott tájékoztatást a Keleti pályaudvaron várható késésekről, később pedig Vitézy Dávid közölte, hogy információi szerint ismét kisiklott egy mozdony, ami a fennakadást okozta. Soron kívül Augusztusban már 628 800 forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon

Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója Facebook-bejegyzésében megerősítette a hírt:

„Ma hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. Szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott. Senki nem sérült meg, a mozdonyvezető kollégánk sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett”

Hegyi megjegyezte, hogy a baleset sokakban felidézheti az augusztusi, jóval súlyosabb siklást, mely szintén a Keleti pályaudvar közelében történt, de műszaki szempontból a két eset között nincs összefüggés.

A MÁV-vezér hangsúlyozta, az augusztusi baleset során hibás csavarok okozták a problémát, melyeket azóta minden szükséges helyen ellenőriztek és cseréltek, függetlenül azok állapotától. A mostani kisiklás hátterében viszont más ok áll: a csúcssín törése. A vezérigazgató kiemelte, a MÁV munkatársai intenzíven dolgoznak azon, hogy a Keleti pályaudvar forgalma minél előbb helyreállhasson.

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.