Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az izraeli nagykövetség ellen tervezett terrormerényletet Németországban, elfogták a líbiai férfit

Vélhetően az izraeli nagykövetség ellen tervezett merényletet az elfogott férfi.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Berlinben őrizetbe vettek egy líbiai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadást tervezett az izraeli nagykövetség ellen. Marco Buschmann német igazságügyi miniszter vasárnap közölte, hogy az izraeli intézmények védelme Németország egyik legfontosabb biztonsági feladata.

A német rendőrség szerint a férfi kapcsolatban állhat az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, s lőfegyverrel akart támadást végrehajtani, noha a pontos részletek egyelőre nem ismertek. Soron kívül Zavartalan napsütés vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

A gyanúsítottat szombaton fogták el Berlin Bernau nevű külvárosában, s hétfőn szövetségi vizsgálóbíró elé kerül, aki dönt az előzetes letartóztatásáról.

A Bild című lap értesülései szerint Németország egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott figyelmeztetést a támadás tervéről. Ezzel összefüggésben a német terrorelhárítók rajtaütést hajtottak végre egy lakásban Sankt Augustinban.

Buschmann kiemelte, az izraeli intézmények védelme különösen időszerű, hiszen a világban egyre terjed az Izrael elleni gyűlölet és az antiszemitizmus, miközben az iszlám terrorizmus folyamatosan új hívekre talál.

2-1-re nyert a Liverpool a Chelsea ellen, Szoboszlai végig pályán volt

Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Chelsea ellen az angol bajnokin, ami a Liverpool győzelmével ért véget.