Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már a németek is látják, Orbán Viktor terve nem kicsit jött be

Időközben a németek is elkezdték beismerni, hogy Orbán Viktor migrációs politikája volt a helyes döntés.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. október 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az illegális migráció már hatalmas méreteket ölt, ami súlyos bűncselekményekhez, terrorakciókhoz vezet. Jól látni mindezt Európában, elég ha ránézünk Németországra, ahol tömegével vannak jelen ezek az emberek.

Orbán Viktor miniszterelnök azonban zárva tartja az ajtót a migránsok előtt, amivel Magyarország legbiztonságosabb országának mondhatja magát Európában. A folytatásban is ez a terv, hiába a gigabüntetés. Soron kívül Zavartalan napsütés vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

Orbán Viktor terve bejött

Itt volna az ideje, hogy józanul, ideológiai tehertételektől mentesen, az európai emberek oldaláról közelítsük meg az illegális bevándorlást – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György leszögezte, korábban elképzelhetetlennek látszott, de már a német sajtóban is megjelennek olyan vélemények, hogy Orbán Viktor illegális migránsokkal szembeni keménysége kifizetődött, a határon kellene megállítani az illegális bevándorlást.

A főtanácsadó elmondta, Németországban az év első kilenc hónapjában 170 ezren kértek menedékjogot, miközben Magyarországon ez idő alatt mindössze 21-en. A magyar kormány a magyar emberek érdekeiből indult ki és a belső biztonság garantálása érdekében hozta meg a döntéseit, amiért politikai támadásoknak van kitéve – tette hozzá.

Elmondta, a nemzetállamokat vezető politikusok szemmel láthatóan keresik a megoldást, hogy az európai uniós szinten elhibázott migrációs politikát nemzeti szinten valahogy korrigálni lehessen, mert a politikai véleménynyilvánításban, a választási eredményekben is megjelent, hogy az emberek elutasítják a bevándorlók nagy tömegeit.

Emlékeztetett arra, amikor az illegális migránsok Hegyeshalom felé gyalogoltak az M1-es autópályán, abban az időszakban 400 ezer ember haladt át Magyarországon. Bakondi György hozzátette, minden olyan politikai erő, amelyik Magyarországon támogatja az illegális migránsok beengedését, szembe megy a magyar emberek érdekeivel. „Remélem, hogy ezekre a lépésekre nem fog sor kerülni, legalábbis addig biztosan nem, amíg a jelenlegi nemzeti kormány van hatalmon” – fogalmazott.

Liner/MTI

2-1-re nyert a Liverpool a Chelsea ellen, Szoboszlai végig pályán volt

Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Chelsea ellen az angol bajnokin, ami a Liverpool győzelmével ért véget.