Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elköszönt a magyar Honvédség egyik legnagyobb legendája (videó)

Ha fájó szívvel is, de el kellett köszönnie a magyar Honvédségnek az egyik legnagyobb legendájától, a légtér egykori urától, amit egy új, modern harci gépezet vált.

...svg content...Fotó: YouTube/amagyarhonvedseg
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Folyamatosan modernizálja a kormány a hadsereget, amire ezekben a veszélyes időkben miden korábbinál nagyobb szükség van. Megállás nélkül érkeznek az új harci technikák, földön és levegőben egyaránt, de a Dunán is vannak modern eszközeink.

Az Mi-17 igazi legenda, mely messze megelőzte a korát. Nem egy mai darabról van szó, amit 1977-ben kezdtek el gyártani a Szovjetunióban és a mai napig készülnek belőle új szériák. Az első repülést 1975-ben hajtották végre vele, mely végül egy tökéletes szállítóhelikopter lett. Soron kívül Elszabadultak az indulatok a Debrecen meccse után, levetették a mezt Dzsudzsákékkal

Számos háborús helyzetben teljesített szolgálatot, mind Európában, Afrikában és többek között a Közel-Keleten is. Ázsiában szintén sok ilyen gép fordult meg, amikből anno a magyar hadsereg is vásárolt párat.

Most azonban eljött a búcsú ideje, ugyanis átadásra került az új H225M típusú helikopter. Az új, modern forgószárnyas a bosznia-hercegovinai misszióban január óta repülő Mi-17 típusú helikoptert váltja.

Máté Csaba a DVSC zakója után: „Szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk”

A DVSC edzője, Máté Csaba nem akarta szépíteni a dolgokat, szerinte szégyenteljes teljesítményt nyújtottak a Paks ellen.

Óriási és nem várt szívességet tettek Kerkezék Szoboszlaiéknak

Az Arsenal óriási meglepetésre kikapott a Bournemouth otthonában, ami hoszú távon a bajnoki címükbe is kerülhet.

Kutatás: tovább élnek azok, akik hallókészüléket használnak

Egy amerikai kutatás megállapítása szerint a hallókészüléküket használó hallássérült felnőttek várható élettartama hosszabb lehet, mint a készüléket nem viselő halláskárosodottaké.