Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Mindent megváltoztathat a Samsung legújabb fejlesztése

A dél-koreai tech óriás új szilárdtest akkumulátort fejlesztett ki, amely jelentősen megnövelheti az okosórák és más viselhető eszközök üzemidejét.

...svg content...Fotó: Unsplash/BoliviaInteligente
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

A Samsung Electro-Mechanics bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztette a világ első ultrakisméretű szilárdtest akkumulátorát. Az innovatív technológia elsősorban a viselhető eszközök, például okosórák és okosgyűrűk energiaellátását hivatott forradalmasítani.

Az új akkumulátor kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen energiasűrűsége 200 Wh/l, ami a legmagasabb jelenleg az iparágban. A kompakt méret mellett ráadásul a biztonság is kulcsfontosságú szempont volt a fejlesztés során, így a nem gyúlékony szilárd elektrolit használata jelentősen csökkenti a tűzveszély kockázatát, írja a Hvg. Soron kívül Schobert Norbi fia csak a kezdet volt, rengeteg fiatal állhat katonának

A szilárdtest akkumulátorok további előnyei közé tartozik a gyorsabb töltési idő és a rugalmasabb kialakítás is, amely  lehetővé teszi, hogy különböző méretű és formájú eszközökbe építsék be őket, a milliméteres nagyságrendtől akár a centiméteres méretekig. Az akkumulátorok szélesebb hőmérsékleti tartományban is működőképesek, valamint alacsonyabb szénlábnyommal rendelkeznek, ami környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Bár a pontos üzemidőről még nincsenek konkrét adatok, a szakértők szerint jelentős javulás várható. Egy Galaxy Watch esetében például a jelenlegi alig 24 órás működési idő akár 2-3 napra is növekedhet, ami óriási előrelépés lenne, különösen az olyan felhasználók számára, akik az okosórákat egészségügyi paraméterek folyamatos monitorozására, például alvásfigyelésre is használják.

A Samsung már több mint 40 szabadalmat jegyeztetett be a technológiával kapcsolatban. A prototípus jelenleg vállalati ügyfelekkel közös tesztelés alatt áll, a tömeggyártás pedig akár már 2026 első felében megkezdődhet.

Az első olyan eszközök, amelyekben megjelenhet az új akkumulátor, várhatóan a Galaxy Ring, a Galaxy Watch és a Galaxy Buds lesznek.

Nagy bejelentést tett Gyurcsány Ferenc a 2026-os választások kapcsán

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nagy bejelentéssel rukkolt elő a 2026-os választások kapcsán,

Mindent megváltoztathat a Samsung legújabb fejlesztése

A dél-koreai tech óriás új szilárdtest akkumulátort fejlesztett ki, amely jelentősen megnövelheti az okosórák és más viselhető eszközök üzemidejét.