Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

A párt javaslatát azzal magyarázta, hogy „a fenyegetések korában messze nem mindegy, hogy ki dönt ilyen nagyon komoly kérdésekről”.

...svg content...Fotó: MTI/Lehoczky Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Jobbik TikTok-csatornáján megjelent videóban Brenner Koloman, a párt országgyűlési képviselője közli: egyik legújabb javaslatuk az, hogy „ne szavazhasson az a polgár hazánk jövőjéről, akinek nincs meg a nyolc általánosa”. Ezután azzal folytatta, hogy az szavazhasson, aki „szellemi képességeinek birtokában van”.

„A fenyegetések korában messze nem mindegy, hogy ki dönt ilyen nagyon komoly kérdésekről, ezért is gondoljuk azt, hogy ezt a javaslatot nagyon-nagyon fontos” – emelte ki a politikus a videóban, amit a Mandiner szúrt ki.

@jobbik_mm @dr.brenner.koloman ♬ eredeti hang – jobbik_mm – jobbik_mm

Korábban azt is megírtuk, hogy a Tisza Párt támogatottsága lassan, de biztosan növekedett az elmúlt időszakban, jelenleg 2%-os a lemaradásuk a Fidesz mögött, ha támogatottságról van szó. Miközben pedig a Tisza Párt és a Fidesz egymással versenyez, négy parlamenti párt 0%-on áll.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszel egyfajta „helytartót” akar Magyarországra küldeni, ami Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke lenne. Ezt követően a kormányfő azt mondta: majd a magyarok eldöntik a kérdést, és „nehogy már a németek mondják meg, mi legyen Magyarországon.”