Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Orbán Viktor a 2026-os választásokról: „Majd a magyarok eldöntik”

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem a németek és nem is Brüsszel fogja megmondani, mi legyen Magyarországon.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Patrióták Európáért frakció vezetõinek találkozója elõtt a brüsszeli Magyar Házban 2024. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Nem is lehet kérdés, hogy a 2026-os választások a Fidesz és a Tisza Párt között dől majd el, addig a többi pártnak a legkisebb esélye sincs arra, hogy beleszóljanak ebbe harcba. Sőt, egyre több párt kerül 0% körüli támogatottság közelébe.

A DK a Tisza Párt megjelenése előtt rendre azt hangoztatta, hogy ők a legerősebb baloldali párt, de ennek az időszaknak vége. Alig pár hét alatt messze nagyobb támogatottságra tett szert Magyar Péter pártja, amivel Gyurcsány Ferencéket is padlóra küldte a többi baloldali párttal együtt. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Magyar nem hajlandó együttműködni egy másik párttal sem, abban hisz, hogy a Tisza Párt egyedül kormányozhat. Varga Judit volt férje biztos a győzelmében, addig a Fidesznél nem aggódnak, mert a belső mérések mást mutatnak, amit Gulyás Gergely miniszter erősített meg a Kormányinfón.

El akarják küldetni Orbán Viktort

Közben az Európai Néppárt már nyilvánosan vállalja azon véleményét, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek mennie kell. Erre reagált most a kormányfő a Kossuth Rádiónak, megjegyezvén, a Néppárt egyértelműen a Tisza Párt hatalomjutásán dolgozik. Manfred Weber már azt is kijelentette, Magyar Péter lesz az ország új vezetője.

Orbán Viktor szerint ennek az orosz-ukrán háborúhoz is köze van, mivel a kormány nem hajlandó részt venni ebben. A miniszterelnök azt is mondta, a Néppárt egy olyan Európát képzel el, ami rossz a magyaroknak és évek óta harcolnak ez ellen. Hozzátette, az Európai Néppárt szintet lépett és kijelentették, hogy a jelenlegi kormánynak mennie kell és a Tisza Pártot akarják a helyére.

Úgy fogalmazott, Brüsszel egyfajta „helytartót” akar Magyarországra küldeni, ami Magyar Péter lenne. Erre mondta azt, majd a magyarok eldöntik a kérdést, és „nehogy már a németek mondják meg, mi legyen Magyarországon.”

Biztonsági őrök vertek össze vendégeket egy budapesti szórakozóhely előtt

Újabb visszaélés történt a biztonsági őrök körében, akikre most végrehajtandó börtön- illetve fegyházbüntetést kértek.

Tragikus buszbaleset történt Törökországban, többen meghaltak

Több halottja is van a legutóbbi törökországi buszbalesetnek, illetve már huszonöt sérültről tudni.

Vonat elé hajtott egy autó Tiszalöknél

Újabb súlyos baleset történt, ezúttal Tiszalöknél, ahol egy vonat és egy autó ütközött össze egymással.