Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kisteherautóval járt autót lopni, felfüggesztettet kapott egy budapesti férfi

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, noha négy autót ellopott, melyek közül kettő rejtélyes módon teljesen megsemmisült.

...svg content...Fotó: Freepik
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség tájékoztatása szerint a bíróság felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a 33 éves férfit, aki 2022-ben több parkoló autót lopott el egy platós kisteherautóval Budapesten. Az ügyészség azonban a büntetés súlyosítását kérve fellebbezett.

A vádirat alapján a férfi idén tavasszal elhatározta, hogy különböző budapesti kerületekből ellopja a parkoló autókat: az elkövető ismeretlen módszerrel kinyitotta a legtöbbször lezárt járműveket, majd a pár százezer forint értékű autókat a kisteherautó platójára emelte, s elhajtott a helyszínről. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A férfi 2022. március 9. és március 15. között összesen négy gépkocsit tulajdonított el. Kettőt közvetlenül a lakóhelyére szállított, ahol később mindkét jármű ismeretlen okból kigyulladt és teljesen megsemmisült. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy esetben üzletszerűen, három alkalommal dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolta meg a férfit, és börtönbüntetés kiszabását kérte.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette, pártfogó felügyelet mellett, emellett 450 ezer forint pénzbírságot is kiszabott. A bíróság három esetben a sértett kártérítési igényét is elismerte. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést nyújtott be, hogy a férfi letöltendő szabadságvesztésben részesüljön.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.