Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Örülhetnek a szegediek, 3,3 milliárd forintból újítanak meg utakat

Nagyobb összeget fordítanak Szeged úthálózatának felújítására.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mark KönigMark König
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mintegy 3,3 milliárd forintból újítanak meg önkormányzati utakat az idén Szegeden, ezzel párhuzamosan 1,5 milliárd forintot fordít a város a vízvezeték-hálózat rekonstrukciójára – közölte a megyeszékhely városfejlesztési alpolgármestere szerdán, az egyik fejlesztés helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Sándor (Összefogás Szegedért) elmondta, a korábbi években Szegeden a nagy fejlesztéseket jellemzően uniós támogatásból finanszírozták. Ezek a források azonban elfogytak, jelenleg csupán néhány kisebb olyan projektben vesz részt az önkormányzat, amely közvetlen brüsszeli támogatással zajlik. Soron kívül Óbuda alpolgármestere várhatóan december végéig börtönben marad

Az idén megvalósuló fejlesztéseket az önkormányzat saját forrásaiból finanszírozza. A zöldterületek megújítását a városrészi alapokból, míg az önkormányzati tulajdonú infrastruktúra rekonstrukcióját az útalapból, illetve a vízügyi építési alapból – tudatta az alpolgármester.

3,3 milliárd forintot fordítanak a városi utak rekonstrukciójára

Idén az önkormányzat 3,3 milliárd forintot fordít a városi utak rekonstrukciójára, ez az elmúlt években a legnagyobb összeg. Városszerte több út újult meg, néhány helyen a munkálatok a következő hetekben fejeződnek be – mondta Nagy Sándor.

Az útépítési munkákat megelőzően az adott területeken megtörténik a vízvezetékek rekonstrukciója, annak érdekében, hogy a felújított utcákat lehetőleg évtizedekig ne kelljen felbontani – hangsúlyozta az alpolgármester.

Kovács Tamás (Összefogás Szegedért) gazdasági alpolgármester kifejtette, míg az országban több helyen a vízművek az alapműködésüket is nehezen tudják finanszírozni, Szegeden az önkormányzat többségi és a Veolia Zrt. kisebbségi tulajdonában álló Szegedi Vízmű Zrt. befizetéséből létrehozott vízügyi építési alapból évente mintegy 1,5 milliárd forintot fordítanak a víziközmű-hálózat fejlesztésére.

Ennek eredménye – hogy bár még jócskán vannak olyan vezetékszakaszok, amelyek rekonstrukcióra szorulnak – Szegeden az egyik legalacsonyabb a hálózati veszteség az országban – mondta a politikus.

MTI