Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Késlekedő mentő miatt vérzett el egy beteg Budapesten

Egy egészségügyi szakértő számolt be a történtekről.

...svg content...Fotó: liner.hu
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy fővárosi kórházban hat órát kellett várni a mentőre, miközben egy súlyos vérzésben szenvedő nő szállítására lett volna sürgősen szükség. A beteget a Honvédkórházba kellett volna átszállítani műtét céljából, de a segítség jelentős késlekedése miatt életét vesztette. Az esetet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tárta fel a Facebook-oldalán, aki a történteket rendszerhibának nevezte.

Pénteken hívtak mentőt egy súlyosan vérző beteghez, aki egy budapesti kórház krónikus belgyógyászati osztályán feküdt. A kórház főorvosa rendelte el a beteg sürgős átszállítását a Honvédkórházba, azonban a mentőszolgálat csak 2 órán belüli szállítást rendelt el az EESZT rendszerében. Soron kívül Igazi örömhírt kaptak a nyugdíjasok az Orbán Viktor vezette magyar kormánytól

A hozzátartozók folyamatosan hívták a segélyhívót, kérdezve, mikor érkezik a mentő, mivel az orvos és a diszpécser között vita alakult ki arról, hogy az átszállítás azonnali vagy késleltetett legyen. Eközben négy óra telt el a mentőhívás óta.

Végül este nyolc órakor került sor a beteg elszállítására, de ekkorra már életveszélyes állapotba került. A helyszínen lévő egészségügyi személyzet szerint rohamkocsi lett volna szükséges, hogy orvosi felügyelettel szállítsák el a beteget. A jelentős vérveszteség miatt a nő szombat hajnalban életét vesztette. A család szerint a tragédia megelőzhető lett volna, ha a mentő időben kiérkezik.

Kunetz Zsombor kritizálta a mentőszolgálat működését, mondván, hogy „képtelenek ellátni alapvető feladataikat”. Véleménye szerint igazságügyi orvosszakértőnek kellene kivizsgálnia az esetet, és a Belügyminisztériumnak kellene indítania vizsgálatot a rendszerben lévő hiányosságok feltárására.

Az RTL Híradó kérdésére a mentőszolgálat részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, és bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak a mentésirányítói intézkedések megfelelőségének tisztázására.