Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Vezetés közben telefonáló BKV-sofőr ellen indult eljárás, még neki állt feljebb

Még a BKV-sofőr volt felháborodva, akiről videós anyag készült, mely bizonyítékként szolgálhat az eljárás ideje alatt.

...svg content...Fotó: BKK
Bűnügy

Szabó Kata

Szerkesztő

Rendkívül veszélyes, amikor egy sofőr menet közben úgy mobiltelefonál, hogy csak az egyik kezével fogja a kormányt. Ezzel nemcsak a buszon, hanem a forgalomban és a járdán lévők életét is veszélyezteti.

Az egyik BKV-járaton történt a legutóbbi incidens, amiről videós anyag készült A felvételen egyértelműen látható, ahogyan a sofőr a mobilt szorosan a füléhez tartja, majd az egyik utas rászólt, hogy tegye le, miután gyerekek is voltak a járművön.

„És?” – kérdezett vissza pökhendi és felelőtlen módon a sofőr, aki ezzel nemcsak az állását veszítheti el, hanem a bíróság előtt is felelhet tettéért. Súlyosbító körülmény lehet, hogy a felszólításra sem tette le a telefont azonnal, hanem még neki állt feljebb. A felvételt a Blikk egyik olvasója küldte el a lapnak, akit megdöbbentette a történtek.

Botrányosan viselkedtek a sofőrök

A 85-ös buszon került rögzítésre a felvétel, még az elmúlt héten csütörtökön, október 10-én a délutáni órákban. A beszámoló szerint hosszú perceken át telefonálhatott a sofőr, aki azzal védekezett, hogy nincs is 100 ember a buszon. „Azt csinálunk, amit akarunk. Úgy is kevés a buszsofőr, szóval lesz*rom a dolgot” – idézte az olvasó a buszvezetőt.

Egy buszt vezető hölgy azzal magyarázta a történteket, hogy meghalt az egyik kollégája a sofőrnek, és azt intézte a telefonon keresztül. A Blikk olvasóját ráadásul percekig tartották bent a pihenőhelyen, ahová csak kártyával lehetett kijutni. Azt mondta, még csúnya beszólásokat is kapott, szórakoztak rajta. Egy harmadik buszsofőrt is megkeresett az ügy miatt, aki szintén nem akart foglalkozni ezzel az egésszel, mondván, nem lett baleset belőle.

„Az esettel kapcsolatban felkerestük a BKV-t, majd megmutattuk nekik az olvasónk által készített videót is. Válaszukban azt írták, nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz, de a felvétel alapján „haladéktalanul vizsgálatot indítanak”. – írja a Blikk a cikkében.