Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Botrány tört ki a DK zuglói gyűlésén, hasba rúgás is történt

Furcsa jelenetek zajlottak le a DK-gyűlésen, aminek ideje alatt hasba rúgással rendezett le egy vitát Zugló távozó alpolgármestere.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Kiderült, hogy az elmúlt héten tartott DK-gyűlésen igencsak elszabadultak az indulatok. Eredetileg az új alpolgármesterek személyéről kellett volna döntést hozni a tagoknak, de szóváltás alakult ki a felek között.

Horváth Zsolt korábbi alpolgármester átlépett egy határt, majd hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt. Erre bejelentette, hogy távozik Gyurcsány Ferenc pártjából, ahol nem mellesleg választókerületi elnök is volt.

„Véget ért zuglói politikai pályafutásom. Hivatalosan is lemondtam több mint 10 év után a DK-s választókerületi elnöki tisztségemről, és ezzel egy időben bejelentettem a pártból való kilépésemet is” – jelentette be Zugló korábbi alpolgármestere, de a tettlegességről már nem tett említést.

Horváth Zsolt távozott

A 24.hu tudta meg, hogy a gyűlésen tettlegességig fajult a vita közte és a DK önkormányzati képviselője között. A volt alpolgármester szerint egy olyan álságos és inkorrekt szervezkedés vette kezdetét, amihez nem akarja adni a nevét.

„Sajnos egy olyan álságos és inkorrekt szervezkedés kezdődött, mely nem azt akarja képviselni, amire bizalmat kapott! Van az a pillanat, ami már vállalhatatlan. Ez most számomra az! Hatalmas túlerővel szemben esélytelen diadalmaskodni, ha az ember hátulról kapja a legnagyobb szúrást.”

A 24 úgy tudja, Horváth Zsolt hívta össze a taggyűlést a szervezet akkori elnökeként. Legalább 15 helyi párttag is jelen volt a helyszínen, és eredetileg arról kellett dönteniük, hogy Rózsa András polgármester kérésére nevezzék meg, kiket is jelölnek alpolgármesternek.