Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Felfüggesztettet kapott az a gyalogos, aki ittasan kelt át a zebrán, ezzel egy motoros halálát okozva

A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több mint egy éven át kezelték kórházban, ám végül életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Benjamin GrullA kép illusztráció.
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Törvényszék egy év felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki arra a férfira, aki 2019 nyarán halálos balesetet okozott a Blaha Lujza tér egyik gyalogátkelőjénél. A bíróság előzetes mentesítésben részesítette a vádlottat.

A bíróság közleménye szerint a harmincas éveiben járó férfi ittasan lépett le a zebrára a piros jelzés ellenére. Átkelése közben elütötte egy motoros, aki a zöld lámpánál haladt, de a megengedett sebességet túllépve közlekedett. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több mint egy évvel később, a hosszas kórházi kezelés ellenére elhunyt. Az ítélet szerint a motoros halála és a baleset között közvetlen okozati összefüggés van. A gyalogos maga is súlyos, maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett el.

A bíróság figyelembe vette a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy ő is súlyosan megsérült, és a sértett hibáját is enyhítő körülményként értékelte. Ugyanakkor súlyosító tényezőként szerepelt a vádlott ittas állapota. Az ügyészség súlyosbítást, míg a vádlott és védője felmentést kért, ezért az ítélet ellen fellebbeztek.