Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Sajtóértesülések szerint az USA fogja fejleszteni a kecskeméti légibázist, amerikai gépek is jöhetnek

Sajtóértesülések szerint a kecskeméti légibázison hamarosan amerikai repülőgépek is állomásozhatnak.

...svg content...Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index szúrta ki a Telegraph friss jelentését, mely szerint az Egyesült Államok az Európai Védelmi Kezdeményezés keretében fejlesztheti a kecskeméti légibázist, ahol amerikai repülőgépek is állomásozhatnak.

A brit lap információi szerint az amerikai kormány egy európai katonai bázis bővítését tervezi, mely képes lenne atomfegyverek célba juttatására alkalmas repülőgépek fogadására. A cikk szerint az amerikaiak a program részeként korszerűsíthetik a kecskeméti bázist. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

A tervek alapján Kecskemétre olyan amerikai harci gépek érkezhetnek, mint az F–15 Eagle, az A–10 Warthog és a C–5 Galaxy. A lap emlékeztetett, az amerikai légierő korábban már állomásoztatott F–15-ös és F–16-os vadászgépeket Magyarországon, ám ezek csak ideiglenes jelleggel tartózkodtak az országban.

A kecskeméti bázis modernizálása része annak a NATO-tervnek, melynek célja a szövetség keleti szárnyának megerősítése az Oroszországból érkező fenyegetés miatt. A portál megkereste az ügyben a Honvédelmi Minisztériumot is, egyelőre nem kaptak választ.