Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már nem annyira megy a marihuána-termesztés Hollandiában, egyre népszerűbbek a dizájnerdrogok

Jobban mennek a dizájnerdrogok, visszaesett a marihuána-termesztés.

...svg content...Fotó: Unsplash/Esteban López
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A holland rendőrség friss jelentése szerint csökkent a kannabisz termesztése Hollandiában, miután több ország is legalizálta a növény előállítását, ugyanakkor a dizájnerdrogok iránti kereslet növekedett. Az NlTimes által szemlézett jelentés az elmúlt négy év kábítószer-fogyasztási szokásait vizsgálta.

Noha a hatóságok egyre kevesebb kannabiszültetvényt számolnak fel az országban, Hollandia továbbra is kulcsszereplője a globális drogkereskedelemnek, s az egyik legfontosabb célpontja az Európába irányuló kokainimportnak. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

Emellett egyre több olyan illegális laboratóriumot találnak, ahol többféle kábítószert gyártanak, hogy kielégítsék a bűnszervezetek által tapasztalt egyre változatosabb fogyasztói igényeket.

A drogterjesztők tevékenysége is bővült: egyre gyakrabban kereskednek illegális gyógyszerekkel, cigarettával és fegyverekkel is. A jelentésben külön felhívták a figyelmet az olyan kábítószerek iránti növekvő keresletre, mint a ketamin, a 3-MMC dizájnerdrog és a szintetikus kannabisz, valamint a Flakka nevű drog megjelenésére Hollandiában.

A jelentés kitér a fájdalomcsillapítókkal való visszaélésre is, kiemelve, hogy nemrég először foglaltak le nagyobb mennyiségű nitazin nevű, rendkívül erős fájdalomcsillapítót, mely Európában ritkán fordul elő.