Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Egy telekommunikációs cég üzletkötője 62 ügyfél nevében rendelgetett nagyértékű eszközöket, 37 millió forint értékben

Gusztustalan módon visszaélt az ügyfelek adataival, és arra használta fel azokat, hogy a tudtuk nélkül szerződéseket kössön a nevükben: végül 37 millió forintot zsebelt be mások kárára.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy telekommunikációs cég üzletkötője ellen, aki 62 ügyfél nevében, az adataikkal visszaélve, 219 televíziót rendelt meg. Az elkövető ezzel több mint 37 millió forint kárt okozott, miközben személyes adatokat is jogtalanul használt fel.

A vád szerint a férfi 2018 és 2021 között a telekommunikációs vállalat mozgó üzletkötőjeként és ügyfélszolgálati munkatársaként dolgozott, és anyagi haszon érdekében visszaélt az ügyfelek adataival. A televíziókat részletfizetéssel, kedvezményesen, önerő nélkül rendelte meg a szolgáltatótól, de a vásárlások ellenértékét nem fizette ki, mivel nem is tudta volna. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

Az elkövető ügyfelei nevén további előfizetéseket is kötött, hogy elkerülje a figyelmet. Néhány ügyfelet arra beszélt rá, hogy új előfizetést kössenek, miközben a régit nem szüntette meg, hanem azokat felhasználta a csaláshoz. A lebukás elkerülése érdekében a férfi módosította az ügyfelek elérhetőségeit a szolgáltató rendszerében, így a fizetési felszólítások hozzá érkeztek.

Az esetek jelentős részében az adósságokat nem rendezte. Az előfizetői adatokkal való visszaélések során az élettársa, aki szintén vádlott az ügyben, segítette őt, és az ügyfelek személyes adatait használva intézték a részletfizetési megállapodásokat.

Az ügyészség a korábban büntetett előéletű férfit jelentős kárt okozó csalás és 62 rendbeli személyes adattal visszaélés miatt állítja bíróság elé, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását javasolja. A Kecskeméti Járásbíróság hoz majd ítéletet az ügyben.