Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Medvét láttak Komárom-Esztergomban, ezt üzenték a lakosságnak

Az állatot Bajóthoz közel, Péliföldszentkereszten látták, amint az erdőben bóklászott.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Szentkereszten az erdőben és a pataknál medvét láttak” – számolt be a medveészlelésről Bajót község a hivatalos közösségi médiás oldalán. A településvezetés a bejegyzésben arra kér mindenkit, hogy amíg nem tisztázódik a helyzet, addig a lehető legkörültekintőbben járják az erdőt.

Valamint javaslata szerint az a legjobb, ha az emberek egy kis időre felfüggesztik a kirándulást, gombászást. Mint írja, az illetékes hatóságok tudnak róla, az intézkedést megkezdték. „Amint valami fejleményt megtudunk, tájékoztatjuk a lakosságot” – tette hozzá Bajót önkormányzata. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

A Facebook-posztot a 24.hu szúrta ki. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy augusztus elején elterjedt egy videó a közösségi médiában, amelyen egy anyamedve és bocsai láthatók a Nógrád vármegyei Cerednél.

A felvételt azonban később eltávolították. Mint kiderült, az említett videó hamisnak bizonyult, erről Papp Ferenc, a Nógrádi Tájegység természetvédelmi őre mondott további részleteket. „Az egyértelmű, hogy a felvételen medvéket látunk, de biztosan kijelenthető, hogy nem Cereden” – mondta.