Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Tragédiával indult a nap: háztűzben vesztette életét egy idős nő Gyulán

Az idős hölgy életét már nem tudták megmenteni.

...svg content...Fotó: Liner
Baleset
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kedd hajnalban érkezett riasztás a katasztrófavédelemhez, miszerint Gyulán, a Dürer Albert utcában tűz ütött ki egy házban. A 200 négyzetméteres családi házhoz három tűzoltóegység vonult ki.

A helyszínen kiderült, hogy az épület földszintjén egy 25 négyzetméteres szobában, egy kisebb területen, ágy és ruhák kaptak lángra. A tűzoltók néhány percen belül megfékezték a lángokat, majd ventilátorokkal kiszellőztették az épületet. Soron kívül Döntött a bíróság: elektromos rollerrel is elkövethető az ittas járművezetés

Sajnos a tűz egy idős nő életét követelte. A ház lakható maradt, így az emeleten élő három lakó az oltást és szellőztetést követően visszatérhetett otthonába. A tűz keletkezésének pontos okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálat keretében fogja feltárni.

A katasztrófavédelem közleményében rámutatott, az őszi-téli hideg idő és a fűtési szezon kezdetével megszaporodnak a lakástüzek, hiszen ilyenkor az emberek több időt töltenek otthon, és gyakrabban használják a fűtést, a főzési eszközöket, a világítást, illetve az elektromos berendezéseket.

Ezek mind növelhetik a tűzesetek kockázatát, ezért javasolt füstérzékelőt felszerelni és ABC porral oltó tűzoltó készüléket beszerezni a biztonság érdekében.

Nehéz helyzet előtt áll a Fővárosi Közgyűlés: ha nem cselekednek sürgősen, a kormányhivatal fog helyettük

Ha a főpolgármester és a közgyűlés nem oldja meg sürgősen a problémát, akkor a kormányhivatal fog beavatkozni.