Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Drogkereskedőkre csapott le a rendőrség, egy rendkívül drága BMW-t is lefoglaltak

Többek között egy rendkívül drága BMW-t is lefoglalt a rendőrség egy szintén nagy értékű Audi mellett.

...svg content...Fotó: police.hu
Bűnügy

Szabó Kata

Szerkesztő

A rendőrség újabb sikeres akciót hajtott végre, aminek részeként számos tárgyat, értéket foglaltak le, köztük egy BMW-vel és egy szintén nagy értékű Audival. Ezzel véget is vetettek a drogkereskedők luxuséletének, akik komoly vádakkal nézhetnek szembe.

A rendőrség beszámolója szerint felmerült a gyanú, hogy egy taksonyi és egy dunakeszi férfi lehet az Anom-ügyekben korábban már azonosított bűnbanda letartóztatott tagjainak hazai beszerzési forrása. A 32 és a 31 éves férfi 2020 őszétől éveken át a Balkánról szerzett be marihuánát, addig Hollandiából kokaint és több mint 100 ezer darab ecstasy tablettát, amiket idehaza értékesítettek tovább. Soron kívül Döntött a bíróság: elektromos rollerrel is elkövethető az ittas járművezetés

Igazi luxus teremtettek az illegális pénzből, nagy értékű autókkal jártak és luxuscikkeket vásároltak maguknak. A titkosított platformokkal kapcsolatos nyomozás arra is rávilágított, hogy a Sky ECC-ügyekben azonosított balkáni drogterjesztő banda tagjainak két budapesti férfi volt az alsó kapcsolata. A bűnszervezet magyar tagjától ők szereztek be marihuánát 2019 óta. A gyanú szerint legalább 400 kg kábítószerrel kereskedtek az évek alatt – tudhattuk meg a police.hu jelentéséből.

Fotó: police.hu

A győri csapat négy drogdílerre csapott le egyszerre még október 10-én. Budapesten és Pest vármegyében összesen hat helyszínen hajtottak végre akciót. A nyomozók a taksonyi és a dunakeszi házakban marihuánát és kokaint is lefoglaltak, illetve vagyonvisszaszerzés keretében nagy értékű luxusautókat és 30 millió forintot. Az ügyben érintett két férfi szabadlábon védekezik.

Az akció részeként az egyik budapesti férfit a készenléti rendőrök, addig a másikat a gyári hatóságok egysége fogta el otthonában, majd letartóztatták őket. A náluk tartott kutatások során szintén előkerült marihuána, illetve olyan telekommunikációs eszközök, amiket az elkövetők az üzletelés során használtak. A rendőrök ezeket is lefoglalták.

Nehéz helyzet előtt áll a Fővárosi Közgyűlés: ha nem cselekednek sürgősen, a kormányhivatal fog helyettük

Ha a főpolgármester és a közgyűlés nem oldja meg sürgősen a problémát, akkor a kormányhivatal fog beavatkozni.