Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Döntést hozott a köztársasági elnök, új pozíciót kapott Fürjes Balázs

Megjelentek Sulyok Tamás köztársasági elnök határozatai.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jóval a döntések megszületése után, hétfőn este jelentek meg Sulyok Tamás köztársasági elnök határozatai. Az államfő minden esetben a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére, Szijjártó Péter ellenjegyzésével hozta meg döntéseit. Mint kiderült, Íjgyártó István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg Magyarország varsói nagykövetségének vezetésével.

Emellett Sulyok Tamás rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott Hlinka Péternek, Herold Viktornak, Csige Gábornak. Továbbá Balajthy Henrietta rendkívüli és meghatalmazott nagykövet lett, ahogy Fürjes Balázs is. Az államfő döntése esetében határozott időre szól, a rang addig jár neki, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó és egyéni teljes jogú tagja. Soron kívül Döntött a bíróság: elektromos rollerrel is elkövethető az ittas járművezetés

A kormányfő – szintén Szijjártó Péter javaslatára – tavasszal még a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Balajthy Henriettát – jegyzi meg cikkében a 24.hu. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a köztársasági elnök Rogán Antal javaslatára felmentett egy nemzetbiztonsági dandártábornokot.

Annak idején Rogán Antal javaslatára nevezték ki a csúcsvezetőt, a részletekre ebben a cikkben tértünk ki. Továbbá arról is beszámoltunk, hogy Fürjes Balázs elmondta, mikor rendezhet Magyarország olimpiát: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja szerint megoldható lenne a hazai rendezésű olimpia, ám csak akkor, ha mindenki egységesen mögé állna.

Nehéz helyzet előtt áll a Fővárosi Közgyűlés: ha nem cselekednek sürgősen, a kormányhivatal fog helyettük

Ha a főpolgármester és a közgyűlés nem oldja meg sürgősen a problémát, akkor a kormányhivatal fog beavatkozni.