Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Ahogy felszakadozik a felhőzet, verőfényes napsütésben lesz részünk kedden

Akár 21 fok is lehet majd napközben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Judy Beth Morris
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a nyugati, délnyugati határvidéken lévő réteges felhőzet lassan szakadozik, gomolyosodik. Délutántól nyugat felől időszakosan vastagabb felhőtömbök érkeznek, így kedd délelőttig főként hazánk északi, északkeleti harmadában többször is erősen megnövekszik a felhőzet.

Arrafelé éjjel és kedd délelőtt is elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. Emellett keddre virradóan a délnyugati területeken ismét pára, köd képződhet, de a sok napsütés hatásra fokozatosan feloszlanak. Összességében kedden az északkeleti tájakon lévő felhőzet szakadozását követően általában többórás napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett.

Hétfőn csak helyenként, míg kedden már sokfelé megélénkül a légmozgás, kedd délelőtt az Észak-Dunántúlon erős széllökések is várhatók, majd délutánra mindenütt mérséklődik az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 14 és 21 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti körzetekben ennél hűvösebb lehet.