Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Különböző álneveken hirdetett nem létező autóalkatrészeket, felélte az átvert vásárlók által utalt pénzt

Megtörtént a vádemelés a férfi ellen.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége vádat emelt egy húszas éveiben járó hajdúhadházi férfi ellen, akit minősített csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak.

A férfi hamis autóalkatrész hirdetésekkel csapott be több áldozatot különböző adásvételi csoportokban. A vádirat szerint a vádlott 2024 áprilisában közösségi oldalakon több álnevet használva személygépkocsi alkatrészeket és autót hirdetett eladásra, annak ellenére, hogy valójában nem rendelkezett a meghirdetett termékekkel. Soron kívül Kigyulladt, majd teljesen kiégett egy BMW Óbudán, a közeli Spar épületében is kár keletkezett

Az átvert vásárlóktól előre kérte a vételár, a foglaló vagy a postaköltség átutalását, a csalássorozat előtt pedig saját nevére bankszámlát is nyitott. A férfi kevesebb mint 10 nap alatt összesen 11 embert vert át.

A legnagyobb kárt egy olyan sértett szenvedte el, aki egy teljes autómotort akart megvásárolni tőle, s ezért közel 200 ezer forintot ki is fizetett. Az elkövető összesen mintegy félmillió forintot szerzett a csalásokkal, amit fel is élt.

Az ügyészség a Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott, továbbá kérte, hogy a vádlott térítse meg az áldozatoknak okozott károkat.