Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Donald Trump az amerikaiak ellen is bevetné az amerikai hadsereget

Donald Trump „radikális baloldaliakról” és „belső ellenségekről” beszélt, amikor közölte, maximálisan támogatja, hogy az amerikai katonai erőket az amerikaiak ellen vessék be.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb meghökkentő kijelentéseket tett a volt elnök: Donald Trump október 13-án baljós fenyegetést intézett a választásokkal kapcsolatban a „radikális” baloldaliakhoz, mondván, ő támogatná az amerikai katonai erő alkalmazását az amerikaiak ellen – akiket „belső ellenségnek” nevezett –, ha megzavarják a novemberi szavazást.

A Fox News Sunday Morning Futures című műsorában Trump közölte: Soron kívül Gyurcsány Ferenc szerint a nyugdíjasok mindig sírnak, ez a probléma

„Szerintem a nagyobb probléma a belülről jövő ellenség, nem is azok az emberek, akik bejöttek és tönkretették az országunkat. Van néhány nagyon rossz emberünk, van néhány beteg emberünk, radikális baloldali elmebetegek… (Velük) nagyon könnyen elbánik, ha szükséges, a Nemzeti Gárda, vagy ha tényleg szükséges, a hadsereg. Mert nem hagyhatják, hogy ez megtörténjen.”

A republikánusok jelöltje mindezt azután jelentette ki, hogy arról kérdezték, szerinte mi fog történni a választás napján, miután Joe Biden amerikai elnök a múlt héten azt mondta, hogy bár szerinte a szavazás szabad és tisztességes lesz, azt nem tudja, „hogy békés lesz-e”.

Trump a műsorban azt is kijelentette, hogy meggyőződése, amerikai honfitársai „veszélyesebbek, mint Kína, Oroszország és ezek az országok”. Nem sokkal később Kamala Harris alelnök, a demokraták elnökjelöltjének kampányszóvivője visszavágott a republikánus politikus rendkívüli megjegyzései miatt:

„Tudom, hogy egyes emberek az elmúlt évtizedben lebutultak Trumphoz, de ennek sokkolónak kellene lennie. Donald Trump azt sugallja, hogy honfitársai rosszabb ‘ellenségek’, mint a külföldi ellenfelek, és azt mondja, hogy a hadsereget is bevetné ellenük. Összevetve a Legfelsőbb Bíróság azon döntésével, hogy az elnököknek mentelmi jogot ad (a főparancsnokként végzett hivatalos tevékenységeikért), és Trump fogadalmával, hogy ‘diktátor lesz az első naptól kezdve’, hajlandó engedélyezni az alkotmány ‘megszüntetését’… Ezek nagyon ijesztő dolgok”