Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,543 $

Donald Trump azt mondta legutóbbi beszédében, hogy 4 hónapon belül kitörhet a harmadik világháború

A lehető legriasztóbb forgatókönyvvel riogatta támogatóit a volt elnök.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Julia Demaree Nikhinson
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Donald Trump legutóbbi beszédében azzal riogatta támogatóit, hogy akár négy hónapon belül is kitörhet a harmadik világháború. A republikánus elnökjelölt Kaliforniában folytatta kampányát, ahol a híres Coachella fesztivál helyszínén tartott nagygyűlést.

Az Index szerint Trump beszédében a migrációt és a növekvő bűnözési mutatókat emelte ki, mindezt a demokrata vezetés hibájának tulajdonítva. Kifejtette, szerinte a demokraták felelősek a bűnözési ráta drámai növekedéséért, és elhibázott külpolitikájuk hamarosan világháborúhoz vezethet: Soron kívül Valóságos vírustanya lehet a fogkefénken és a zuhanyrózsánkon, a feléről nem is tudtunk

„Az az aggodalmam, hogy a kormányon lévő emberek miatt a következő három-négy hónapban világháborúba kerülünk”

A volt amerikai elnök ismételten ígéretet tett arra, hogy amennyiben visszatér a Fehér Házba, megoldást talál az ukrajnai konfliktusra, valamint véget vet a közel-keleti feszültségeknek – ezt már a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség emelte ki jelentésében.

A Los Angeles Times beszámolója szerint Trump Kalifornia államot disztópikus helynek nevezte, ahol „a gazdasági problémák súlyosan érintik a lakosságot”. Az Index rámutatott, Trump több túlzó kijelentést is tett, többek között azt, hogy Kaliforniában mindennap áramszünetek vannak.

A bevándorlás kérdését is előtérbe helyezte, kijelentve, hogy a bűnözés emelkedése összefügg a migránsok számának növekedésével. Az államot „menekültállamnak” nevezte, s hangsúlyozta, hogy Kalifornia ezt nem tűrheti tovább. Trump azt is bejelentette, hogy újraválasztása esetén halálbüntetés várna azokra a migránsokra, akik amerikai állampolgárokat ölnek meg.