Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,841 $

A Bokszvilágszervezet kiállt Imane Khelif mellett, cáfolják az eltiltásáról szóló híreket

Számos olyan jelentés látott napvilágot a közelmúltban, miszerint a szervezet eltiltotta az olimpiai bajnok Imane Khelifet, és megfosztotta párizsi aranyérmétől is.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mast Irham
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A napokban az egész világsajtót körbejárta egy online sportblog hamis jelentése, mely szerint a Bokszvilágszervezet (WBO) egy életre eltiltotta az olimpiai bajnok Imane Khelifet, és megfosztotta párizsi aranyérmétől is a sportolót, amiért nem felelt meg a nemi alkalmassági vizsgálatokon.

A WBO jogi tanácsadója, Gustavo Olivieri egy hivatalos közleményben reagált a hamis jelentésre, hangsúlyozva, hogy a szervezet „nem tesztelte és nem tiltotta el” Khelifet, és hogy „minden olyan jelentés, amely ennek ellenkezőjét állítja, nyilvánvalóan hamis és rossz szándékú”. Soron kívül Megszólalt a Sallai Nóra balesetét okozó BMW-s családja

A BBC Sport szerint a jogi tanácsadó azt is megjegyezte, hogy a WBO „semmilyen kommunikációt nem folytatott” a sportolóval. Mint ismert, az algériai sportoló Párizsban aranyérmes lett a női 66 kilogrammos súlycsoportban, alig egy évvel azután, hogy kizárták a világbajnokságról, mert állítólag nem felelt meg a nemi alkalmassági vizsgálatokon.

Hatalmas botrány kerekedett a történetből és gyűlöletcunami indult az algériai ellen: olimpiai győzelme után Khelif azt mondta, hogy „megfélemlítés” áldozata lett, és hogy az orosz vezetésű Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) „gyűlöli”, csak azt nem tudja, miért. Végezetül közölte:

„Teljes mértékben alkalmas vagyok arra, hogy részt vegyek ezen a versenyen. Ugyanolyan nő vagyok, mint bármelyik másik nő. Nőnek születtem. Nőként éltem. Nőként versenyeztem, ehhez kétség sem férhet.”

Az orosz sajtó egy Orbán Viktor ellen tervezett merényletről ír, Szijjártó Péter is reagált a híresztelésekre

Az orosz sajtó egy Belgrádból érkező hírről beszámolva közölte, merényletet terveznek Orbán Viktor ellen. Most Szijjártó is reagált az állításokra.