Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,543 $

Íme a bankkártya méretű telefon, amin a Gmail, az Instagram és a WhatsApp is fut

Valóságos időutazás az az okostelefon, amelynek mindössze 3 hüvelykes a kijelzője. Ez azonban nem gátolja meg abban, hogy futtasson olyan appokat, mint az Instagram vagy a WhatsApp.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bár már jó ideje a nagy kijelzős telefonok számítanak népszerűnek (például az iPhone 16 Pro Max 6,9 hüvelykes, a Samsung Galaxy Z Fold6 7,6 hüvelykes), ám nem mindenki rajong az ilyen nagy méretű telefonokért. Számukra lehet ideális a NanoPhone, amelynek már a nevéből is lehet következtetni rá, hogy egy meglehetősen kicsi készülékről van szó.

A HVG a Gizmodo-ra hivatkozva azt írja, a mobiltelefonnak mindössze 3 hüvelykes a kijelzője, vagyis nagyjából akkora, mint egy bankkártya, ellenben HD. Az ára 200 dollár (kb. 73 ezer forint), ami elég olcsónak mondható, de nem is kínál túl sokat az eszköz: a hátlapi kamerája 5, az előlapi 2 megapixeles. Két SIM-kártyát tud kezelni, de legfeljebb 4G-hálózaton. Soron kívül Valóságos vírustanya lehet a fogkefénken és a zuhanyrózsánkon, a feléről nem is tudtunk

A miniatűr kijelzőn tulajdonosa böngészhet, videókat nézhet és akár az Instagramot is pörgetheti, bár egyik sem tűnik túl komfortosnak egy ekkora eszközön. Emellett a gyártó Android 10-et tett a NanoPhone-ra, ami szintén időutazás: egy 2019-es operációs rendszerről van szó, így forradalmi, modern funkciók nem a minimobil kijelzőjén fognak kibontakozni.

Az eszköz ebből az áruházból szerezhető be, és a tapasztalatok alapján Magyarországra is kiszállítják, így aki szívesen kipróbálni a minimobilt, az most lecsaphat rá. Mindemellett olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint hamarosan jöhet a szuperdrága új iPhone-család, mint kiderült, ez a széria váltja a Plus készülékeket.

Úgy tűnik, az Apple egy minden eddiginél drágább és különleges kialakítású készülékcsaláddal próbálja egyensúlyozni a Plus termékcsaládnál tapasztalt bezuhanó eladásokat. Sajtóértesülések szerint az a gigavállalat terve, hogy a későbbiekben bevezetik az újdonságot, amely a pletykák szerint még drágább lesz, mint a Pro Max sorozat. Erről itt írtunk bővebben.