Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,77 Ft
Euró
401,02 Ft
Font
479,32 Ft
Bitcoin
60,384 $

Hollandia edzője nem számít sima győzelemre Szoboszlaiék ellen

Ronald Koeman óvatos, hiába a Németország elleni súlyos vereség, abból nem feltétlen szabad kiindulni, ráadásul a pénteki mérkőzést a Puskás Arénában rendezik meg.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik, Fiola Attila, Nagy Zsolt és Ádám Martin (b-j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzõközpontban 2024. október 10-én. A csapat a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában Hollandia ellen játszik a Puskás Arénában október 11-én, majd három nappal késõbb Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen lép pályára Zenicán. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tagadja, Hollandia nagy esélyese a mérkőzésnek, de minden meccs más. A Nemzetek Ligájában ez különösen igaz, és ugyan Ronald Koeman is tisztában van a különbségekkel, arra számít, hogy ez egy más meccs lesz, mint az eddigiek.

„Más meccs lesz, mint az eddigiek, mert minden ellenfél máshogy játszik. Igyekszünk tartani azt a szintet, amit eddig mutattunk, azaz nagy energiával akarunk futballozni. Messze nem a legegyszerűbbek ezek a találkozók.” – mondta Ronald Koeman. Soron kívül Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

„Az NL előző idényében a magyarok az utolsó meccsig versenyben voltak a csoportelsőségért, és most is ugyanazok a játékosok alkotják a válogatottat. Nehéz megmondani, most miért megy gyengébben az ellenfélnek, de ne gondoljuk, hogy csak úgy simán nyerünk.”

Szoboszlaira különösen figyelni fognak

A holland edző azon a véleményen van,hogy elsősorban a magyar csapat stratégiáján múlik a mérkőzés képe, bár hozzátette, ha úgy játszanak, mint szeptemberben Németország ellen, akkor az kecsegtető lehet számukra. Ellenkező esetben türelmesnek kell lenniük, és nagyon figyelni arra, hogy mi történik.

„Nincs szükségem Virgil van Dijkre, Ryan Gravenberchre és Cody Gakpóra, azaz a liverpooli játékosaimra ahhoz, hogy tudjam, Szoboszlai Dominik nagyon jó és fontos játékosa a magyar válogatottnak. Minden helyzet rajta keresztül történik.”

Hollandia taktikája egyértelmű, és mivel klasszis játékosokkal rendelkeznek, rettentően nehéz felkészülni ellenük. Koeman szerencsés, hogy nagyobbnál nagyobb játékosokat küldhet pályára, ugyanakkor ez nyomás is, mert győzelmet várnak tőle.

„Védekezésben jól zártunk, de remek volt az átváltás védekezésből támadásba is. Nyomatékosítottuk a játékosokban, hogy ezt folytassák és ugyanúgy nagy energiával lépjenek pályára. Sok pozícióban nagy a verseny, ennek is köszönhető, hogy emelkedik a játékunk színvonala.”

Liner/MTI

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.