Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,19 Ft
Euró
401,18 Ft
Font
479,23 Ft
Bitcoin
60,746 $

Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

A járatritkítós ügyet követően távozik azonnali hatállyal a MÁV-HÉV vezére, amit időközben hivatalos formában is megerősítettek.

...svg content...Fotó: A szentendrei (H5-ös) HÉV felszínen kialakított ideiglenes végállomása a Margit híd budai hídfőjének közelében 2024. szeptember 18-án. Az árvíz miatt lezárták a H5-ös HÉV alagúti szakaszát. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Nagy Gábor, aki eddig az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a fővárosi agglomeráció elővárosi vonatait működtető MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott, azonnali hatállyal távozik, holnaptól már nem ő tölti be ezt a pozíciót.

A Telex számolt be a hírről, majd ezt követően a MÁV csütörtök délután kiadott egy hivatalos közleményt, amiben megerősítették Nagy Gábor távozását. A mai nappal távozik a posztjáról, és már azt is tudni, ki veszi át a helyét. Pál László került vezetői pozícióba, aki egy tapasztalt kötöttpályás szakember.

„A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át. Pál László tapasztalt kötöttpályás szakember, aki a HÉV-et is jól ismeri, hiszen a közszolgáltató vállalat egykori, állami tulajdonba való visszakerülését követően ő volt annak első vezérigazgatója és közel két esztendőn keresztül irányította már a társaságot.” – olvasható a közleményben

Ez állhat Nagy Gábor távozása mögött

„A közös megegyezéssel történő vezetőváltás része annak az integrációs folyamatnak, amely során egyesül a MÁV-START, A Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől immár MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét.”

A Telex tudomása szerint Nagy távozása mögött a sajtónak kiszivárgott dokumentum áll, ami a HÉV-vonalakon járat- és /vagy kapacitáscsökkentést írt elő. Az ügyben korábban Lázár János nagyon hevesen reagált, Vitézy Dávid kemény kritikákat kapott, aki mindezt nem hagyta szó nélkül.

Karácson Gergely ugyancsak megjelent, bár egyik félnek sem adott igazat. Rövidesen várhatóan Karácsony és Vitézy reakciója is be fog futni Nagy Gábor távozásáról, aki ezzel egy igen komoly vezetői pozíciót kénytelen otthagnyi.