Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Mi történik a testünkkel, ha túl sokáig fejjel lefelé lógunk?

Ha valaha is elgondolkoztál volna azon, hogy vajon meghalhatunk-e attól, ha hosszabb ideig a fejünk tetejére állunk, akkor a válasz az, hogy igen. A következőkben elmagyarázzuk, hogy eközben mi játszódik le a szervezetünkben.

Cool

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az alábbi videón Olivia Gordon elmagyarázza a fejjel lefelé való lógás és az emberi testre kifejtett erőhatások tudományát, valamint azt, hogy mi lehet a legrosszabb, ami eközben történhet:

Forrás: YouTube

Amint megfordulunk, a vér azonnal a fejünkbe kezd áramlani. Ettől megrepedhetnek az erek, vagy rosszabb esetben agyvérzést is előidézhet ez a folyamat. A legnagyobb problémát azonban a fulladás okozhatja – egyszerűen oxigénhiány léphet fel a szervezetünkben. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Amikor fejjel lefelé vagyunk, a belső szerveink plusz súllyal terhelik a tüdőnket, ezáltal nehezebbé válik a légzés. Szívproblémák is előfordulhatnak, mivel sokkal nagyobb mennyiségű vér áramlik ebben az esetben az aortákból, így erősebben kell vernie a szokásosnál. A szemek sem maradnak terhelés nélkül ebben a pozícióban – a belső szemnyomás megduplázódhat, ez pedig látászavarokhoz vezethet.

Természetesen nem kell megijedni, mert ahhoz, hogy ezek a szörnyű dolgok bekövetkezzenek, akár órákig kellene lógnunk, úgyhogy gyerekeinket vagy akár saját magunkat sem kell véglegesen eltiltani a szórakozás e roppant érdekes módjától.