Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,19 Ft
Euró
400,35 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
60,897 $

Fényes nappal, a nyílt utcán rabolt ki egy gyermeket egy férfi Debrecenben

A 13 éves fiút halálosan megfenyegette a férfi: azt mondta neki, elvágja a torkát, ha nem engedelmeskedik.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint rablás miatt kell felelnie annak a férfinak, aki egy 13 éves fiút fenyegetett meg és kényszerített pénze átadására. A vádirat szerint az eset 2024. augusztus 6-án, délelőtt 11 órakor történt Debrecen belvárosában: a férfi észrevette a fiatalkorút, megszólította, és pénzt kért tőle. A fiú visszautasította a kérést, majd elindult tovább.

A férfi azonban nem hagyta annyiban, és követni kezdte: amikor utolérte, megállásra kényszerítette, újra pénzt követelt tőle, azzal fenyegetve, hogy ha nem kapja meg, elvágja a torkát. A megfélemlített sértett ekkor átadta a nála lévő 3400 forintot, a férfi pedig elmenekült a helyszínről. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

A rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt a debreceni vasútállomáson. A férfi élettársának táskájában megtalálták a pénzt, melyet később visszaadtak a sértettnek. Az élettárs nem tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A Debreceni Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást, az ügyben a Debreceni Járási Ügyészség emelt vádat. A vádlott rablás vádjával áll bíróság elé. Az ügyészség azt javasolta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyalás jogáról, a bíróság ítélje őt 5 év börtönbüntetésre, valamint 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.