Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,19 Ft
Euró
400,35 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
60,897 $

Donald Trump kijelentette, nem lesz második elnökjelölti vita

Noha Kamala Harris korábban egy második vitát javasolt, melynek szervezését a CNN vállalta is, Donald Trump közölte, ő nem hajlandó egy újabb elnökjelölti vitára.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Alex Brandon
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AFP jelentése szerint bár Kamala Harris demokrata elnökjelölt és jelenlegi alelnök korábban egy második vitát javasolt, melynek szervezését a CNN vállalta házigazdaként, sőt, a Fox News azt is felajánlotta, hogy még egy utolsó összecsapásra vállalja a házigazda szerepét a november 5-i választás előtt, Donald Trump szerdán nemes egyszerűséggel kijelentette, nem hajlandó újra vitázni a demokrata elnökjelölttel.

A republikánus exelnök és a demokrata alelnök, akik meglepően szoros küzdelemben állnak egymással az elnöki székért, csak egy alkalommal, szeptemberben feszültek egymásnak egy elnökjelölti vita keretében. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

Noha több hírügynökség is azt javasolta, hogy legyen újabb vita, sőt, ezt maga Harris is felhozta, Trump szerdán azt közölte, szerinte már „nagyon késő” van ehhez, és „a korai szavazás már megkezdődött”.

Trump a saját közösségi médiaplatformján, csupa nagybetűkkel közzétett bejegyzésében azzal indokolta döntését:

„Kamala tegnap világosan kijelentette, hogy nem fog semmi mást tenni, mint Joe Biden, így nincs mit vitázni”

Harris korábban kihívta Trumpot egy október 23-i, a CNN által rendezett vitára, de a volt elnök ezt elutasította. Az eredmények alapján a szeptemberi vitát Kamala Harris nyerte, ám több hírügynökség is azt szorgalmazta, hogy egy második és egyben utolsó fordulóban osszák meg a választókkal érveiket és terveiket.