Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,62 Ft
Euró
398,91 Ft
Font
476,42 Ft
Bitcoin
61,788 $

HÉV-ügy: Karácsony Gergely egyszerre cáfolta Lázár Jánost és Vitézy Dávidot

Karácsony Gergely nem próbált meg igazságot tenni Lázár János és Vitézy Dávid között, hanem mindkettejüket megcáfolta.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után a Városházán 2024. október 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Lázár János nagyon hevesen reagált Vitézy Dávid kijelentésére, melynek kapcsán kemény szavakat fogalmazott meg vele szemben a HÉV-ügy kapcsán. Tagadta, amit Vitézy állított a ritkításokról, majd nem sokkal később a volt főpolgármester-jelölt is megjelent.

Vitézy hársfateát ajánlott a miniszternek, és továbbra is kitart az állítása mellett. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely szintén értesült a vitáról, és ha röviden is, reagált, de egyik félnek sem volt hajlandó igazat adni. Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

Azt mondta, személyeskedés helyett inkább nézzük meg a tényeket. Hozzátette, a MÁV-HÉV valóban a HÉV-járatok radikális csökkentésére tett javaslatot. Egyúttal megjegyezte, Vitézy Dávid állításával szemben Budapest nem mondott le arról a jogáról, hogy egyetértés nélkül ne lehessen csökkenteni a járatok számát a HÉV-eken.

„Személyeskedések helyett lássuk a tényeket. Lázár János állításával szemben a MÁV-HÉV valóban a HÉV járatok radikális csökkentésére tett javaslatot. És Vitézy Dávid állításával szemben, a főváros nem mondott le arról a jogáról, hogy az egyetértése nélkül ne lehessen csökkenteni a járatok számát a HÉV-eken. Márpedig mi ehhez nem járulunk hozzá. És pont.” – írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Terrortámadást tervezett egy afgán férfi az amerikai elnökválasztás napjára

Kiemelten súlyos büntetés várhat az afgán férfire, aki terrortámadást tervezett az amerikai elnökválasztás napjára.