Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,73 Ft
Euró
398,54 Ft
Font
475,69 Ft
Bitcoin
61,878 $

Kiderült, mikortól nyitják újra a Hajógyári szigetet és a Római-partot

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy visszakapjuk a Hajógyári szigetet és a Római-partot Óbudán az árvizet követően.

...svg content...Fotó: A megáradt Duna a Római partnál Budapesten 2024. szeptember 19-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A nagy árvíz miatt messze hosszabb ideig volt zárva a Margitsziget, mint például a rakpart. Ennek biztonságtechnikai okai voltak, ugyanis senki nem akar kockázatot vállalni egy ilyen helyzetben. Emiatt csak később nyithatták meg a Margitszigetet, ami azóta is üzemel.

Jó hír, hogy a Hajógyári és a Római is újranyit, hamarosan újra látogatható lesz, ami ugyan kevésbé érinti a külföldieket, a helyieket annál inkább. Karácsony Gergely főpolgármester számolt be arról, hogy csütörtöktől már a Szigetnek otthont adó Hajógyári is elérhetővé válik az emberek számára.

„Nyit a Hajógyári és a Római! Újabb mérföldkőhöz érkeztünk az árvíz utáni helyreállításban: a Margitsziget után a Főkert befejezte a Hajógyári sziget faállományának ismételt átvizsgálását. Ahogyan a Margitszigeten, itt is fennállt a veszélye annak, hogy az árvíz, esőzések, talajvíz és belvíz miatt egyes fák kidőlhetnek.” – írta a Facebook oldalán Karácsony.

A Rómain is volt munka bőven, de aggodalomra nincs ok, minden biztonságos, elvégezték a helyreállítási munkálatokat. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Római szerelmesei már készülhetnek is, teljesen szakaszon látogatható lesz a partszakasz.

„Jó hírünk van: a kollégák mindent rendben találtak, balesetveszélyes helyszínt nem találtak. Így a Főkert javaslata alapján október 10-től, csütörtöktől megnyitjuk a Hajógyári szigetet. Lezárult a helyreállítás a Római-parton is: egyetlen nyárfa marad kordon mögött, de ettől eltekintve október 10-én visszakapják a budapestiek a folyópartot is. Köszönöm a kollégák munkáját és a budapestiek türelmét!”

Elképesztő: így néz ki a Milton hurrikán az űrből (videó)

Az időjárási jelenséget a Nemzetközi Űrállomásról is videóra vették, valamint a NASA is hátborzongató felvételeket osztott meg.