Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,73 Ft
Euró
398,54 Ft
Font
475,69 Ft
Bitcoin
61,878 $

Orbán Viktor visszavágott Dobrev Klárának: „Putyin elnök úr ott ült az önök konyhájában”

Miközben Dobrev Klára Orbán Viktort azzal vádolja, hogy milyen szoros viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, évekkel korábban az orosz vezető náluk járt vendégségben.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én. MTI/Purger Tamás
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor számos támadásnak volt kitéve Strasbourgban, de szinte mindenre reagált, megvédte magát. Magyar Péter sem maradhatott ki a sorból, és a diszkós ügye kapcsán azt mondta, a Tisza Párt elnöke csak azért van ott az Európai Parlamentben, hogy a mentelmi joga mögé bújhasson, amiről továbbra sem mond le.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, Magyar Péter bajban van, és agresszíven viselkedik. Kiemelte, lehallgatta Varga Juditot, a volt feleségét, majd a volt párja, akit tavaly októberben jegyszett el, szintén interjút adott róla, és súlyos állításokat fogalmazott meg vele szemben. Soron kívül Volodimir Zelenszkij a Vatikánban találkozik Ferenc pápával

Dömötör Csaba sem hagyta ki a lehetőséget, és határozottan üzent. Arra kérte az embereket, ha Magyar Péter a közelükben van, minden percben nagyon vigyázzanak a mobiltelefonjaikra. Ezzel a diszkós ügyre utalt, mely továbbra sem ért véget, zajlik a nyomozás.

Putyin Dobrevék konyhájában

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége szintén szót kapott, és többek között Putyin-barátsággal vádolta Orbán Viktort. A miniszterelnök erre reagált úgy, hogy anno Putyin Dobrevék házában tett látogatást, amire nagyon büszkék voltak.

„Azzal vádol az európai szocialisták képviselője, hogy túlságosan jó viszonyt ápolunk Putyin elnök úrral. De hát tisztelt Dobrev Klára képviselő asszony, amikor az ön férje még miniszterelnök volt, Putyin elnök úr ott ült az önök konyhájában.”

„Akkor még ekkor büszkék voltak, és az erről szóló képekkel elárasztották a magyar médiát. És ön vádol bennünket? Ugyan!” – zárta le mondandóját a témával kapcsolatban a Fidesz első embere Strasbourgban.